FAQ

FAQ

Hvad sker der på en trackday?

Dagen starter med indtjekning, hvis man da ikke allerede har gjort det aftenen i forvejen. Her bliver det registreret at du er ankommet, og du får udleveret deltagermærkat og MyLaps transponder. Inden dagens kørsel starter, skal din motorcykel skal også til teknisk kontrol og du skal møde op til det obligatoriske førermøde. Herefter går der normalt ikke lang tid før kørslen på banen starter. Deltagerne er delt op i forskellige grupper efter deres erfaring og hastighed. Der går normalt ca. en times tid imellem kørepassene, som oftest varer 15-20 minutter. Evt. afvikles der løb hen på eftermiddagen. Når dagen er slut, tændes grillene og det er tid til dækspark og røverhistorier. For de fleste er deltagelse i trackdays en form for aktiv ferie, hvor man mødes og hygger sig med ligesindede og tanker energi til hverdagen. Det tager som regel nogle dage at få tørret det brede smil af igen, når man har været på trackday.   

Hvilke klasser køres der i?

Det afhænger af om vi taler om MC trackdays eller vores Supermoto og Mini trackdays. MC trackdays afvikles på store motorbaner på almindelige motorcykler, dog ofte ombygget til banekørsel. Supermoto og Mini trackdays afvikles på gokartbaner og her kører deltagerne på supermoto maskiner, samt en række forskellige andre mindre køretøjer, fx scooter, minimotard, KTM Duke 200 og MiniGP som f.eks. Honda NSF100 og Yamaha YZF125R.

Klasser til MC trackdays

Til MC trackdays køres normalt typisk i 4 klasser, der inddeles efter deltagernes omgangstider og erfaring. Foreløbig inddeling sker ved booking og indtjekning. Ved arrangementet følges deltagernes omgangstider (vha. MyLaps transpondersystem) og skulle du være havnet i en forkert klasse, vil du blive flyttet, ligesom du selv kan tage initiativ til at blive flyttet. Ofte laves helt ny klasseinddeling efter 3-4 kørte pas, for at få mest muligt homogene klasser, med deraf følgende øget sikkerhed og kvalitetskøretid.

I gul klasse afvikles Speed School som er et regulært køreteknisk kursus rettet mod gadekørere og nye trackday kørere.

I blå klasse er der fri kørsel og det går en tand hurtigere end i gul klasse. Overhalinger skal naturligvis fortsat foretages med respekt for medkørere, dog er overhalingerne mere tætte og med ned til 1 meters afstand.  

I rød klasse og sort klasse er der fri kørsel, og de hurtigste kører i sort klasse. Her er ingen regler for overhaling, men det gælder naturligvis fortsat at man viser hensyn til andre deltagere. 

Klasser til Supermoto og Mini trackdays 

Grøn klasse til vores Supermoto og Mini trackdays er generelt for børn op til 10 års alderen. Ældre kørere der er på bane for første gang, kan få dispensation til at starte i grøn klasse. Det er dog vigtigt, at der er plads til de små. Der er generelt fri kørsel, men iblandt kan vi organisere instruktion til de små kørere. Forældrene er typisk med på banekanten og kan hjælpe, hvis der skulle være behov for det. 

I gul, blå og rød klasse kører alle mini cykler, dvs. minimotard, scooter, Duke 200 og miniGP inddelt i 3. klasser efter omgangstider. Rød er de hurtigste minicykler, blå er de næst hurtigste og gul er tredje hurtigste. Der laves nye klasseinddelinger i løbet af arrangementet, baseret på kørte omgangstider. 

Sort og orange klasse er forbeholdt Supermotard kørere. 

Hvordan ved jeg om jeg tilmelder mig til den rigtige klasse? 
Du tilmelder dig den klasse, du mener du passer bedst i. Når du tilmelder dig en klasse, er det som udgangspunkt bare den klasse du gerne vil starte i. Skulle det vise sig at, du har overvurderet eller undervurderet din fart, kan du flytte klasse i løbet af arrangementet, evt. allerede ved indtjekning. Det er også muligt, at vi flytter dig.

Kan man overnatte på banen?

Ja, man kan typisk overnatte i ryttergården, fx i medbragt telt eller i varebil. På visse baner kan der dog opkræves afgift for strøm eller campingafgift. Et alternativ kan være at finde sig et nærliggende Bed & Breakfast. 

Kan man købe benzin på banen? 

Dette er generelt kun muligt på større baner sydpå og ikke fx på Ring Knutstorp, Mantorp Park, og Anderstorp. Se info om det enkelte arrangement for nærmere. 

Hvordan monteres transponderen? 

Transponderen skal sidde lodret på cyklen og skal - hvis den er lejet hos Zenergy - monteres øverst på gaffelbenet vha. en transponderholder (kan købes af Zenergy for 50 dkk) og et par strips, hvorved transponderen sidder godt beskyttet. En ny transponder koster ca. 4350 dkk og man hæfter selv for evt. beskadigelse af en lejet transponder. 

Hvorfor skal man deltage i førermødet?

Det er vigtigt at deltage på førermødet, da der her - udover generel information - informeres om dagens forløb, herunder eventuelle ændringer i tidsplan, løbsafvikling, hvilke pas der er kvalifikation hertil og specielle omstændigheder for den givne bane.

Hvem kan deltage i løb og hvad koster det?

Løbene koster generelt ikke ekstra og alle kan som udgangspunkt deltage i løbene, såfremt de er kvalificeret hertil. Man behøver ikke være hurtig for at være med, men det anbefales dog at man har opnået en vis rutine i banekørsel inden deltagelse i løb. Der er ikke krav om DMU licens for at deltage i løbene. Læs mere om løbsafvikling her.

Hvad er en ansvarsfraskrivelse?

Alle deltagere skal underskrive en ansvarsfraskrivelse, hvori de erklærer at deres deltagelse i et givent trackday arrangement foregår på eget ansvar og at de ikke vil gøre andre deltagere, arrangør, hjælpere eller andre erstatningspligtige for eventuelle uheld. Ansvarsfraskrivelsen gælder dog ikke ved grov uagtsomhed. 

Hvad er ”teknisk kontrol”?

Alle motorcykler bliver tjekket i såkaldt ”teknisk kontrol”. Deltagerne bærer dog selv det fulde ansvar for at deres motorcykel og udstyr er i forsvarlig stand. Den tekniske kontrol skal i høj grad ses som en service til deltageren, hvor de får endnu et par øjne på motorcyklen og evt. tips til hvad der kan/bør gøres ved motorcyklen.  Vi er ikke hysteriske, men mener vi ikke at motorcykel/udstyr er i forsvarlig stand, risikerer deltageren at blive forment videre kørsel på banen indtil sikkerheden bragt i orden.

Jeg har læst al information på hjemmesiden, men sidder stadig tilbage med en masse spørgsmål. Hvad gør jeg?

Hvis du og din MC er klar, er det bare at møde op. Du skal nok få svar på dine spørgsmål på plads. Skulle du have specifikke spørgsmål som du gerne vil have svar på inden eventet, er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os, helst per email.